Umetnost iza Fine dining koncepta

Umetnost iza Fine dining koncepta

Dok kuvari u ekskluzivnim restoranima eksperimentišu sa hranom i egzotičnim sastojcima širom sveta, Chez Nik se oslanja na kombinaciju moderne i tradicionalne kuhinje koja je direktno povezana sa klasičnom koncepcijom koja ne zahteva nikakvo dalje objašnjenje i uvek je simbol doze ugođaja.

Iz naše perspektive, povratak recepata koji su neprolazni  i gastronomska genijalnost koja se krije iza njih, morali su, barem delimično, biti motivisani željom da se usvoji novi koncept fine kuhinje u prostoru na kojem je primena konstantne potrebe za promenom i novim varijacijama u pripremi hrane konstantna, posebno u ovoj četvrtoj industrijskoj revolucionarnoj dobi, gde su inovacije deo svakodnevice u svakoj industriji. Neuravnotežena primena gastronomske filologije bila je preduslov za transformaciju igre potraživanja i vraćanja u prvobitnu koncepciju pripreme jela. Intelektualna težnja za testiranjem novih pravila u bontonu, svakako navodi pojedince da se prilagode konstantnim promenama sa kojima se suočavaju.

Ovo iskustvo koje pruža fine dining koncept do te mere postaje navika u ishrani koju su usvojili mnoge žene i muškarci, pogotovo u poslovnom svetu.Ovo je uslovila težnja za isprobavanjem novina koju je izazvao multikulturalni meni Chez Nik restorana,a to svakako pomaže da se u našoj kulturi implementiraju i neki svetski standardi na svakodnevnom nivou.

U ovoj potrazi za gastronomskim korenima koji se kreću ka futurističkom društvu, treba da budete svesni da niste sami na ovom putu Zato naš restoran podržava simbole  gastronomske kulture kao što je način pripreme obroka, postavljanje stolova i uređenje enterijera na način koji stvara pogodnu atmosferu za sve goste.

Povezanost srca i razuma pri ramišljanju, dok se isprobavaju različiti specijaliteti, stoje iza suda umetničkih dela na tanjiru. Iza svakog obroka, postoji priča u kojoj su predlagane razne ideje, raspravljani predlozi. Konačni rezultat je pravo umetničko delo koji se topi u Vašim ustima dok Vam pruža osećaj radosti nakon intelektualnog rada, posebno nakon radnog vremena.

Na kraju krajeva, naše društvo svakodnevno suočava se sa tehnologijom i inovacijama koje zamenjuju neke stare koncepte, stoga, višesatni radni dan ostavlja malo prostora za pažljivu hranu i pripremu hrane. Chez Nik nudi to iskustvo koje vam možda nedostaje i pruža vam malo bekstva od realnosti u naše umetničke forme lepog jela.

 

 

 

Vesti

Da kuhinja može progovoriti, šta bi sve rekla

Tajne kulinarstva Da kuhinja može progovoriti, šta bi sve rekla? Koje bi se sve tajne kulinarskih majstora prenele u jedno jelo? Ostaje enigma, ali možemo zaviriti bar malo u taj svet visokog društva i fine dining koncepcije restorana. Koncept kreiranja O istoriji, biologiji, psihologiji, umetnosti, personama i šablonima u životu može se diskutovati do bestraga […]

Fine Dining zahteva finu kafu

Dobro pripremljena kafa zahteva odgovarajuće gostoprimstvo Kafa zauzima posebno mesto u našim životima, bez obzira da li je pijemo kod kuće ili u kafiću. Tokom odrastanja u savremenom svetu, naučili smo, prvenstveno od naših roditelja, a zatim i od prijatelja, da je kafa deo kvalitetnog gostoprimstva. Može se reći da nam je ispijanje kafe prešlo […]

Dan zaljubljenih u restoranu Chez Nik

Pozivamo vas da nam se pridružite na ljubavnom gastronomskom putovanju uz finu melodiju i visoko kvalitetna vina sa voljenim osobama. U Chez Niku, pripremili smo vam izuzetan set meni koji će vas oboriti sa nogu. Kao što set meni ima svoju pratnju – penušavo vino, tako očekujemo i Vaš dolazak sa lepšom polovinom u naš […]