Umetnost iza Fine dining koncepta

Umetnost iza Fine dining koncepta

Dok kuvari u ekskluzivnim restoranima eksperimentišu sa hranom i egzotičnim sastojcima širom sveta, Chez Nik se oslanja na kombinaciju moderne i tradicionalne kuhinje koja je direktno povezana sa klasičnom koncepcijom koja ne zahteva nikakvo dalje objašnjenje i uvek je simbol doze ugođaja.

Iz naše perspektive, povratak recepata koji su neprolazni  i gastronomska genijalnost koja se krije iza njih, morali su, barem delimično, biti motivisani željom da se usvoji novi koncept fine kuhinje u prostoru na kojem je primena konstantne potrebe za promenom i novim varijacijama u pripremi hrane konstantna, posebno u ovoj četvrtoj industrijskoj revolucionarnoj dobi, gde su inovacije deo svakodnevice u svakoj industriji. Neuravnotežena primena gastronomske filologije bila je preduslov za transformaciju igre potraživanja i vraćanja u prvobitnu koncepciju pripreme jela. Intelektualna težnja za testiranjem novih pravila u bontonu, svakako navodi pojedince da se prilagode konstantnim promenama sa kojima se suočavaju.

Ovo iskustvo koje pruža fine dining koncept do te mere postaje navika u ishrani koju su usvojili mnoge žene i muškarci, pogotovo u poslovnom svetu.Ovo je uslovila težnja za isprobavanjem novina koju je izazvao multikulturalni meni Chez Nik restorana,a to svakako pomaže da se u našoj kulturi implementiraju i neki svetski standardi na svakodnevnom nivou.

U ovoj potrazi za gastronomskim korenima koji se kreću ka futurističkom društvu, treba da budete svesni da niste sami na ovom putu Zato naš restoran podržava simbole  gastronomske kulture kao što je način pripreme obroka, postavljanje stolova i uređenje enterijera na način koji stvara pogodnu atmosferu za sve goste.

Povezanost srca i razuma pri ramišljanju, dok se isprobavaju različiti specijaliteti, stoje iza suda umetničkih dela na tanjiru. Iza svakog obroka, postoji priča u kojoj su predlagane razne ideje, raspravljani predlozi. Konačni rezultat je pravo umetničko delo koji se topi u Vašim ustima dok Vam pruža osećaj radosti nakon intelektualnog rada, posebno nakon radnog vremena.

Na kraju krajeva, naše društvo svakodnevno suočava se sa tehnologijom i inovacijama koje zamenjuju neke stare koncepte, stoga, višesatni radni dan ostavlja malo prostora za pažljivu hranu i pripremu hrane. Chez Nik nudi to iskustvo koje vam možda nedostaje i pruža vam malo bekstva od realnosti u naše umetničke forme lepog jela.

 

 

 

Vesti

Specijalna Chez Nik akcija

Restoran Chez Nik pripremio je posebnu akciju koja će vam dodatno ulepšati radne dane. Svakog ponedeljka od 8-12h uz naručeni doručak dobijate jedan isti doručak GRATIS! Svakog utorka i petka u periodu između 15-19h uz ručak dobijate sladoled po izboru našeg šefa kuhinje. Uz ručak sredom od 15-19h poklanjamo kolač po izboru našeg šefa kuhinje. Uživajte […]

Iz kog razloga je ugostiteljski pristup bitan u poslovanju? – drugi deo

Zamislite. Osetite. Iskusite. Gledajući sa psihloške strane, emocije i osećanja možemo posmatrati kao dva različita izraza. Emocija je zapravo energija u pokretu koja prouzrokuje stvaranje osećanja. Uradimo nešto i onda nam se desi da iskusimo tu energiju u pokretu. Na kraju, taj lep osećaj ili senzacija, ostaje duže u nama u vidu poverenja i komfora […]

Iz kog razloga je ugostiteljski pristup bitan u poslovanju? – prvi deo

Činjenice ukazuju da je pravilan ugostiteljski pristup ključ uspeha u restoranskoj industriji. Zbog toga, naš fokus je usmeren ka izgradnji kvalitetnih odnosa sa našim gostima. Želimo da svaka osoba koja uđe u naš restoran, stekne pravi utisak o tome na koji način posvećujemo pažnju svakom gostu. Ugostiteljstvo zahteva neverovatnu količinu rada. Shodno tome, podrazumeva se […]