Umetnost iza Fine dining koncepta

Umetnost iza Fine dining koncepta

Dok kuvari u ekskluzivnim restoranima eksperimentišu sa hranom i egzotičnim sastojcima širom sveta, Chez Nik se oslanja na kombinaciju moderne i tradicionalne kuhinje koja je direktno povezana sa klasičnom koncepcijom koja ne zahteva nikakvo dalje objašnjenje i uvek je simbol doze ugođaja.

Iz naše perspektive, povratak recepata koji su neprolazni  i gastronomska genijalnost koja se krije iza njih, morali su, barem delimično, biti motivisani željom da se usvoji novi koncept fine kuhinje u prostoru na kojem je primena konstantne potrebe za promenom i novim varijacijama u pripremi hrane konstantna, posebno u ovoj četvrtoj industrijskoj revolucionarnoj dobi, gde su inovacije deo svakodnevice u svakoj industriji. Neuravnotežena primena gastronomske filologije bila je preduslov za transformaciju igre potraživanja i vraćanja u prvobitnu koncepciju pripreme jela. Intelektualna težnja za testiranjem novih pravila u bontonu, svakako navodi pojedince da se prilagode konstantnim promenama sa kojima se suočavaju.

Ovo iskustvo koje pruža fine dining koncept do te mere postaje navika u ishrani koju su usvojili mnoge žene i muškarci, pogotovo u poslovnom svetu.Ovo je uslovila težnja za isprobavanjem novina koju je izazvao multikulturalni meni Chez Nik restorana,a to svakako pomaže da se u našoj kulturi implementiraju i neki svetski standardi na svakodnevnom nivou.

U ovoj potrazi za gastronomskim korenima koji se kreću ka futurističkom društvu, treba da budete svesni da niste sami na ovom putu Zato naš restoran podržava simbole  gastronomske kulture kao što je način pripreme obroka, postavljanje stolova i uređenje enterijera na način koji stvara pogodnu atmosferu za sve goste.

Povezanost srca i razuma pri ramišljanju, dok se isprobavaju različiti specijaliteti, stoje iza suda umetničkih dela na tanjiru. Iza svakog obroka, postoji priča u kojoj su predlagane razne ideje, raspravljani predlozi. Konačni rezultat je pravo umetničko delo koji se topi u Vašim ustima dok Vam pruža osećaj radosti nakon intelektualnog rada, posebno nakon radnog vremena.

Na kraju krajeva, naše društvo svakodnevno suočava se sa tehnologijom i inovacijama koje zamenjuju neke stare koncepte, stoga, višesatni radni dan ostavlja malo prostora za pažljivu hranu i pripremu hrane. Chez Nik nudi to iskustvo koje vam možda nedostaje i pruža vam malo bekstva od realnosti u naše umetničke forme lepog jela.

 

 

 

Vesti

4 razloga da popijete kafu ovog trenutka

Dolazak u omiljeni cafe, u kojem enterijer i atmosfera pružaju osećaj sigurnosti i uživanja, upotpunjen je izborom Vaše omiljene kafe. Ukoliko Vam prija kraći razgovor, par razmenjenih reči sa nekim od naših konobara i koji iskren osmeh, sigurno će ostatak dana biti ispunjen još kojim lepim događajem. Pored izbora koji imamo u ponudi, svako će […]

Gde jesti – razlike medju generacijama

Kako je to bilo nekad U vreme kada su se otvarali prvi restorani, sve je bilo mnogo jednostavnije. Tog dana bi se napravio red ljudi ispred samog lokala, koji nisu znali šta se nalazi na meniju i da li bi želeli da probaju nešto novo. Možda do tog trentka nisu ni videli, niti znali da […]

Chez Nik – najbolji dorucak u Beogradu

Chez Nik predstavlja spoj tradicionalnog I savremenog na jednom mestu. Maštovito osmišljen jelovnik I Inovativan pristup samoj pripremi hrane, omogućava buđenje čula pri prvom zalogaju. Sezonsko ažuriranje jelovnika doprinosi raznovrsnosti izbora svežeg povrća, začina, a I ostalih tajnih sastojaka koji mogu ulepšati jutro svojim intenzivnim bojama I ukusom koji će ostati u svežem sećanju tog […]