Gde jesti – razlike medju generacijama

Gde jesti – razlike medju generacijama

Kako je to bilo nekad
U vreme kada su se otvarali prvi restorani, sve je bilo mnogo jednostavnije. Tog dana bi se napravio red ljudi ispred samog lokala, koji nisu znali šta se nalazi na meniju i da li bi želeli da probaju nešto novo. Možda do tog trentka nisu ni videli, niti znali da nešto slično postoji. Upitali bi prijatelja za koji savet, kakav je doživljaj i da li su uživali u prvim zalogajima tog čudesnog obroka.

Društvene mreže
U međuvremenu, od osnivanja našeg restorana do danas, mnoge stvari su se promenile. Društvene mreže su značajno uticale na koncepciju određenih socijalnih aktivnosti koje su do tada podrazumevale opušteni razgovor uz doručak ili kafu sa prijateljima i porodicom. Ispijanje određenog napitka ne počinje pre slikanja istog, a to važi i za poručeno jelo, dezert ili interesantni detalj koji se može naći u samom objektu. Tako će se zasigurno privući pažnja nekog milenijalca, osobe koja ima između 18 i 34 godine.

gde jesti

Gde jesti danas?
Starije generacije obraćaju pažnju na kvalitet, dok mlađe odlikuje specifičnost tipa hrane – u zavisnosti da li restoran služi vegansku ili vegeterijansku hranu ili ukoliko odgovara njihovom režimu ishrane, tipu fizičke aktivnosti.
Pored toga, više se pažnje obraća na samo poreklo namirnica koje se mogu naći u poručenom obroku.Chez Nik, kratko ime koje znači puno toga na jednom mestu. Naša sjajna kafa i odličan doručak mogu postati obeležje za uspešan početak dana. Izbor jela i poslastica ne ostavljaju nikoga ravnodušnim, nezavisno od starosti.
Uz kvalitetno birane namirnice, umeće i maštu naših kuvara, svaki tanjir se pretvara u malo remek delo. A upravo taj pažljivi izbor i posvećena pažnja svakom detalju može da bude prelomni trenutak pri donošenju odluke – gde jesti danas.

gde jesti

Na tanjiru kao na Instagramu
U doba modernih tehnologija, svakako ne izostaju određene marketinške strategije koje uklučuju promocije, organizaciju događaja, recenzije ambijenta, hrane i celokupnog doživljaja koje se mogu pronaći na internetu, ali i preporuka prijatelja, može navesti mlađe generacije da prilagode svoja čula nekim novim ukusima i upuste se u isprobavanje novih jela i pića. Društvene mreže u svojoj ekspanziji, donele su kvalitetniji sadržaj, ali i podstakle restorane na raznovrsniji izbor pri kreiranju samog menija, kao što je to i u našem slučaju, tako da jednim delom, gosti našeg restorana unapred mogu znati koje će jelo obradovati njihova čula pre samog dolaska.

gde jesti

Kulminaciju celokupnog doživljaja nakon igre boja, mirisa i ukusa predstavlja prvi zalogaj na samom licu mesta. Spremni smo da igru začinima i sastojcima predstavimo na interesantan način svim gostima restorana podjednako i da se sledeći put vrate sa osmehom na licu, osetivši se kao kod svoje kuće.

 

 

Vesti

Specijalna Chez Nik akcija

Restoran Chez Nik pripremio je posebnu akciju koja će vam dodatno ulepšati radne dane. Svakog ponedeljka od 8-12h uz naručeni doručak dobijate jedan isti doručak GRATIS! Svakog utorka i petka u periodu između 15-19h uz ručak dobijate sladoled po izboru našeg šefa kuhinje. Uz ručak sredom od 15-19h poklanjamo kolač po izboru našeg šefa kuhinje. Uživajte […]

Iz kog razloga je ugostiteljski pristup bitan u poslovanju? – drugi deo

Zamislite. Osetite. Iskusite. Gledajući sa psihloške strane, emocije i osećanja možemo posmatrati kao dva različita izraza. Emocija je zapravo energija u pokretu koja prouzrokuje stvaranje osećanja. Uradimo nešto i onda nam se desi da iskusimo tu energiju u pokretu. Na kraju, taj lep osećaj ili senzacija, ostaje duže u nama u vidu poverenja i komfora […]

Iz kog razloga je ugostiteljski pristup bitan u poslovanju? – prvi deo

Činjenice ukazuju da je pravilan ugostiteljski pristup ključ uspeha u restoranskoj industriji. Zbog toga, naš fokus je usmeren ka izgradnji kvalitetnih odnosa sa našim gostima. Želimo da svaka osoba koja uđe u naš restoran, stekne pravi utisak o tome na koji način posvećujemo pažnju svakom gostu. Ugostiteljstvo zahteva neverovatnu količinu rada. Shodno tome, podrazumeva se […]