Gde jesti – razlike medju generacijama

Gde jesti – razlike medju generacijama

Kako je to bilo nekad
U vreme kada su se otvarali prvi restorani, sve je bilo mnogo jednostavnije. Tog dana bi se napravio red ljudi ispred samog lokala, koji nisu znali šta se nalazi na meniju i da li bi želeli da probaju nešto novo. Možda do tog trentka nisu ni videli, niti znali da nešto slično postoji. Upitali bi prijatelja za koji savet, kakav je doživljaj i da li su uživali u prvim zalogajima tog čudesnog obroka.

Društvene mreže
U međuvremenu, od osnivanja našeg restorana do danas, mnoge stvari su se promenile. Društvene mreže su značajno uticale na koncepciju određenih socijalnih aktivnosti koje su do tada podrazumevale opušteni razgovor uz doručak ili kafu sa prijateljima i porodicom. Ispijanje određenog napitka ne počinje pre slikanja istog, a to važi i za poručeno jelo, dezert ili interesantni detalj koji se može naći u samom objektu. Tako će se zasigurno privući pažnja nekog milenijalca, osobe koja ima između 18 i 34 godine.

gde jesti

Gde jesti danas?
Starije generacije obraćaju pažnju na kvalitet, dok mlađe odlikuje specifičnost tipa hrane – u zavisnosti da li restoran služi vegansku ili vegeterijansku hranu ili ukoliko odgovara njihovom režimu ishrane, tipu fizičke aktivnosti.
Pored toga, više se pažnje obraća na samo poreklo namirnica koje se mogu naći u poručenom obroku.Chez Nik, kratko ime koje znači puno toga na jednom mestu. Naša sjajna kafa i odličan doručak mogu postati obeležje za uspešan početak dana. Izbor jela i poslastica ne ostavljaju nikoga ravnodušnim, nezavisno od starosti.
Uz kvalitetno birane namirnice, umeće i maštu naših kuvara, svaki tanjir se pretvara u malo remek delo. A upravo taj pažljivi izbor i posvećena pažnja svakom detalju može da bude prelomni trenutak pri donošenju odluke – gde jesti danas.

gde jesti

Na tanjiru kao na Instagramu
U doba modernih tehnologija, svakako ne izostaju određene marketinške strategije koje uklučuju promocije, organizaciju događaja, recenzije ambijenta, hrane i celokupnog doživljaja koje se mogu pronaći na internetu, ali i preporuka prijatelja, može navesti mlađe generacije da prilagode svoja čula nekim novim ukusima i upuste se u isprobavanje novih jela i pića. Društvene mreže u svojoj ekspanziji, donele su kvalitetniji sadržaj, ali i podstakle restorane na raznovrsniji izbor pri kreiranju samog menija, kao što je to i u našem slučaju, tako da jednim delom, gosti našeg restorana unapred mogu znati koje će jelo obradovati njihova čula pre samog dolaska.

gde jesti

Kulminaciju celokupnog doživljaja nakon igre boja, mirisa i ukusa predstavlja prvi zalogaj na samom licu mesta. Spremni smo da igru začinima i sastojcima predstavimo na interesantan način svim gostima restorana podjednako i da se sledeći put vrate sa osmehom na licu, osetivši se kao kod svoje kuće.

 

 

Vesti

Umetnost iza Fine dining koncepta

Dok kuvari u ekskluzivnim restoranima eksperimentišu sa hranom i egzotičnim sastojcima širom sveta, Chez Nik se oslanja na kombinaciju moderne i tradicionalne kuhinje koja je direktno povezana sa klasičnom koncepcijom koja ne zahteva nikakvo dalje objašnjenje i uvek je simbol doze ugođaja. Iz naše perspektive, povratak recepata koji su neprolazni  i gastronomska genijalnost koja se […]

4 razloga da popijete kafu ovog trenutka

Dolazak u omiljeni cafe, u kojem enterijer i atmosfera pružaju osećaj sigurnosti i uživanja, upotpunjen je izborom Vaše omiljene kafe. Ukoliko Vam prija kraći razgovor, par razmenjenih reči sa nekim od naših konobara i koji iskren osmeh, sigurno će ostatak dana biti ispunjen još kojim lepim događajem. Pored izbora koji imamo u ponudi, svako će […]

Chez Nik – najbolji dorucak u Beogradu

Chez Nik predstavlja spoj tradicionalnog I savremenog na jednom mestu. Maštovito osmišljen jelovnik I Inovativan pristup samoj pripremi hrane, omogućava buđenje čula pri prvom zalogaju. Sezonsko ažuriranje jelovnika doprinosi raznovrsnosti izbora svežeg povrća, začina, a I ostalih tajnih sastojaka koji mogu ulepšati jutro svojim intenzivnim bojama I ukusom koji će ostati u svežem sećanju tog […]