Fine Dining zahteva sjajnu kafu

Fine Dining zahteva sjajnu kafu

Dobro pripremljena kafa zahteva odgovarajuće gostoprimstvo
Kafa zauzima posebno mesto u našim životima, bez obzira da li je pijemo kod kuće ili u kafiću. Tokom odrastanja u savremenom svetu, naučili smo, prvenstveno od naših roditelja, a zatim i od prijatelja, da je kafa deo kvalitetnog gostoprimstva. Može se reći da nam je ispijanje kafe prešlo u naviku. Ujutru bismo uvek popili šolju kafe pre doručka. A nekad i posle, u toku dana. Nije svima ukus prema tipu kafe ostao isti. On se razvija i menja tokom godina.

Istorijski put kafe
Zrna kafe su otkrivena u Etiopiji. Međutim, da li ste se ikad zapitali, kako se ovo neverovatno zrno probilo do svih krajeva sveta? Treba se potruditi da razumemo pre svega istorijski put kafe, pre nego što otpijemo prvi gutljaj ovog napitka u fine dining restoranu. Razvojni put zrna kafe počinje njegovim otkrićem u Africi, a zatim se nastavlja u  zapadnoj Evropi, gde ga konzumiraju nove civilizacije, a takođe nastavlja svoj put i do Azije gde se sve više presađuje i bere zarad šire konzumacije.

Iskustite fine dining uz odgovarajuću kafu
Već godinama, gosti restorana su usluživani isključivo odabranim vrsnim vinskim kartama i jedinstvenim koktelima kako bi upotpunili svoje iskustvo u fine dining koncepciji ručavanja. Ali sada, gostima predstavlja veći doživljaj upravo to kako se kafa može primeniti u receptima i u kombinaciji sa obrocima i njihovim aromama. Dakle, u današnjoj fine dining koncepciji, nema prostora za neosnovani izostanak detalja.

Visok kvalitet ukusa
Prva i najvažnija stvar kod ručavanja je upravo ukus. Cela kompozicija i sjedinjenje obroka sa pićem i atmosferom. U restoranu Chez Nik definišemo kafu kao jaku, istančanog ukusa, bez šećera i bez mleka. Ali, ako vam se sviđaju različite vrste kafe možete i nešto više otkriti o njima. Da li ste se ikada zapitali odakle potiče ovaj napitak?

Umetnost serviranja
Pravu posebnost među kafama predstavlja espresso, koji je zaslugom italijanske tehnologije pravi koncentrat ukusa i aroma. Krem-pena, aroma, tekstura i ukus predstavljaju četiri neizostavna svojstva po kojima se razlikuje od ostalih napitaka od kafe, pa se zato smatra pravom italijanskom umetnošću. Naš mozak pamti strukturu prvog gutljaja i kada doživljavamo isti osećaj upravo ono što smo probali kada smo je prvi put probali, onda će se formirati jaka veza.

Pristupačni luksuz
Nove generacija tretiraju kafu kao pristupačni luksuz. Njen snažni fokus i posvećenost stvaranju najboljih iskustava u kafi je bio početak mirne revolucije među najpoznatijim kuvarima na svetu, najboljim restoranima i najfinijim restoranima. Kada treba da rešimo problem, rešenje obično počinje sa: „Hajde da popijemo kafu i razgovaramo.“ Predahnemo, uživamo u kafi I tako poboljšamo celokupni utisak.

Kada su u pitanju naši gosti, kafa je poslednja prilika da ostavimo dobar utisak pre nego što račun stigne. Na tome treba da bude naglasak svakog jela. Da bi se prilagodio svetskom ugođaju, morate imati velikodušno srce. Mi stremimo ka nesvakidašnjoj blagonaklonosti nečije duše. Malo stvari može izazvati takvu senzaciju u nama samima kao što to može kafa.

Vesti

Specijalna Chez Nik akcija

Restoran Chez Nik pripremio je posebnu akciju koja će vam dodatno ulepšati radne dane. Svakog ponedeljka od 8-12h uz naručeni doručak dobijate jedan isti doručak GRATIS! Svakog utorka i petka u periodu između 15-19h uz ručak dobijate sladoled po izboru našeg šefa kuhinje. Uz ručak sredom od 15-19h poklanjamo kolač po izboru našeg šefa kuhinje. Uživajte […]

Iz kog razloga je ugostiteljski pristup bitan u poslovanju? – drugi deo

Zamislite. Osetite. Iskusite. Gledajući sa psihloške strane, emocije i osećanja možemo posmatrati kao dva različita izraza. Emocija je zapravo energija u pokretu koja prouzrokuje stvaranje osećanja. Uradimo nešto i onda nam se desi da iskusimo tu energiju u pokretu. Na kraju, taj lep osećaj ili senzacija, ostaje duže u nama u vidu poverenja i komfora […]

Iz kog razloga je ugostiteljski pristup bitan u poslovanju? – prvi deo

Činjenice ukazuju da je pravilan ugostiteljski pristup ključ uspeha u restoranskoj industriji. Zbog toga, naš fokus je usmeren ka izgradnji kvalitetnih odnosa sa našim gostima. Želimo da svaka osoba koja uđe u naš restoran, stekne pravi utisak o tome na koji način posvećujemo pažnju svakom gostu. Ugostiteljstvo zahteva neverovatnu količinu rada. Shodno tome, podrazumeva se […]